הרי שלא באמת פורסם מה הייתה הסיבה שבגללה הטנקר לא נכנס. רוב הכתבות והתגובות מתבססות על חצאי שמועות ועל מידע חלקי שהכתבת מביאה.
מעבר לכך, מרבית ה״מומחים״ שהובאו כדי לחוות דעה אינם נתבים, והניסיון הימי שלהם כרבי חובלים בפועל אינו רלוונטי כלל לעבודה המעשית והייחודית של ניתוב טנקרים בתנאים כאלה.
כל הרעיון בכניסת טנקר למקשר (מבלי להרחיב מעבר לנדרש) הוא שמזג האוויר חייב להיות סביר ויציב למשך 48 שעות.
לא מספיק שבשעת קשירה מזג האוויר נראה תקין, אם זמן קצר לאחר מכן צפויה החמרה משמעותית בתנאים.
כך בדיוק היה באותו יום חמישי: בזמן הקשירה מזג האויר אכן היה סביר אך התחזית לשישי כבר הצביעה על הרעה בתנאים.
לקראת ערב ים סוער מאוד, ובשבת תנאי סערה עם ים גבוה ורוחות חזקות, מצב כזה אינו מאפשר שחרור בטוח של האונייה ומסכן את האונייה, את צוותה וכמובן גם את הנתב, צוות הגוררת וסירת הנתב.
הדברים הוסברו לרב חובל הנמל אך לצערנו הוא לא היה מוכן להקשיב, להבין או להסתכל קדימה על התמונה המבצעית המלאה.
הוא ננעל בעמדתו וסירב לקבל את העובדה שהתנאים אינם מאפשרים קשירה והתרה בטוחות.
בנוסף לכך, באותם ימים ישראל היתה תחת מתקפת טילים אגרסיבית במיוחד, נתון שאי אפשר להתעלם ממנו בעת קבלת החלטות מבצעיות ובטיחותיות.
חשוב גם לציין שכל שאר הפעילות באותו בוקר ברציפים האחרים התנהלה באופן סדיר
רב חובל דרור פרן