בלי לפגוע באנגלים- ואין כבוד אליהם אני חייב לציין, אפילו לא קצת-ואני חייתי שם 12 שנה.. האנגלים הם די כמו הישראלים. שקועים עמוק באתגרי הקיום המורכבים של היום יום, כי הצרות אצלם: מחירים, מיסים, אלימות, אונס, ופשיעה ברמות שלא תבינו.
בריחה של כל מי שיכול למקומות אחרים (מזכיר לכם משהו?) שחיתות שמתמסדת במערכות בסיסיות מרמת הפקח ברחוב ועד ראש העיר והפרלמנט.
המערכת מתפרקת והופכת אפריקאית-צפון אפריקאית לחלוטין, גם מזכיר לכם משהו? כסף קונה הכל- והקדימות לדת "האהבה" ולאגו... שמדינות קורסות המובילים מתפרנסים טוב.
בעיית הקריסה של המדינה היא לא של המוביל היא של הממשלה. וכל עוד יש כסף לשלם על שירותים יש מי שיציע אותם.
נכון- אין יותר אשראי כי אי אפשר לגבות במדינות שהחוק הפך להמלצה או כלי פוליטי בלבד (שוב..מזכיר?)
אז לסיכום: איך יודעים שמדינה מתפרקת? אין יותר אשראי ואף אחד לא רוצה להשקיע בדבר. אנגליה נרקבה בליברליות שלה, וזכרו היטב אף אחד לא כפה עליהם את המצב! הם בחרו בזה בעצמם.
כל מדינה (כמו זו שלנו) יש לה את הממשלה שמייצגת אותה נאמנה. פני הממשל כפני העם....