טוקבקים
|
מסחרי חשמלי
יצרני EV בצרות: |
ריביאן: האמריקאי המתמקד במשאיות ורכבי שטח חשמליים, מדווח כבעל תזרים מזומנים חופשי שלילי, עם נתונים הנעים בין 22.4 מיליארד דולר ל-22 מיליארד דולר.
לוסיד, עוד יצרן בארה"ב (פלח היוקרה), בקשיים פיננסיים, עם תזרים מזומנים חופשי שלילי שדווח על בין 17 מיליארד דולר ל-14 מיליארד דולר.
NIO: יצרן סיני עם תזרים מזומנים שלילי של 7 מיליארד דולר.
Xpeng: סיני עם תזרים מזומנים שלילי של 3 מיליארד דולר. המניות שלה צנחו ב-80%.
פיסקר: ארה"ב בקשיים כלכליים. תזרים מזומנים שלילי והחמצת יעדי מכירות. נמצאת בסכנת קריסה.
וינפסט: וייטנאם, נסחרה ב-85 מיליארד דולר בשנת 2023, צניחה ל-20 מיליארד דולר עד סוף אותה שנה VinFast מתקשה לעמוד ביעדי המכירות ומתמודדת עם אתגרים כשהיא מתרחבת לצפון אמריקה.
קאנו: אמריקאי שנכשל ביעדי מכירות ונסחר בערך מאד נמוך בבורסה.
ניקולה: יצרן אמריקאית המתמקדת במשאיות חשמליות, מתקשה באופן דומה, עם ערך מניות נמוך וקשיים בהגדלת הייצור.
ניסאן: נמצאת בסיכון עקב השקעותיה הכבדות ברכב חשמלי וחוסר עניין מהצרכן. בעוד שניסאן היא יצרנית רכב ותיקה, חטיבת הרכבים החשמליים שלה נמצאת תחת לחץ כבד.
אאודי וולוו: אאודי סגרה מפעל חשמלי בבלגיה, וולוו מצמצמת את תוכניותיה לייצר רכב חשמלי, דבר המצביע על אתגרים פיננסיים או אסטרטגיים בפעילותם לרכבים חשמליים.
פורשה: צמצמה את ייצור הרכב החשמלי, דבר המשקף גישה זהירה על רקע האטה בביקוש, אם כי היציבות הפיננסית של פורשה נתמכת ככל הנראה על ידי חברת האם שלה, פולקסווגן.
אייל הרוש
19/5/2025 09:59:50
|
|
מחזירים מלחמה
מלחמה ממש לא אבודה |
נכון שנראה שיש הצפה בישראל של מכוניות סיניות, אבל באירופה ובארה"ב שהם השווקים גדולים לאחר סין זה ממש לא קורה. אין ספק שחברות רבות לא ישארו, אך זה קורה גם בסין שם רק לאחרונה יותר מ-11 חברות בתחום הרכב נסגרו. שתיים מהן שווקו גם בישראל (וולטמייסטר, אייווייז), החברות האירופיות הגדולות כבר משלימות את הפער, אם בפיתוח של פלטפורמות עצמאיות ואם בלי בושה חיקוי של הסינים (מה שהסינים עשו להם). הקוריאניים לדעתי מוציאים רכבים מודרניים, מתקדמים יותר מהסינים ובאיכות גבוהה לאין שיעור מהסינים. עוד צריך להגיד, חלק גדול מחברות הרכב הסיניות מוציאות רכבים שנראים בעין נורא מרשימים, אך בפועל הם בנויים באיכות לא גבוהה, עם קיצורי דרך רבים שעליהם הלקוחות ישלמו בעתיד, לכך תוסיפו שזו מדינה שעוינת את ישראל ובהינף מפסק הם יכולים לסגור לנו את ברז חלקי החילוף. משה
18/5/2025 19:07:16
|
|
טיל יכול לסגור את המשק
לא צודק הדובר וגם לא המגיב. |
כאשר טיל נופל בקרבת שדה התעופה או אפילו רחוק ממנו, מרבית חברות התעופה מבטלות את הגעתן לישראל. הסיבה העיקרית היא צוותי האוויר והוועדים שלהם שמסרבים להסתכן וכן הפחד מפגיעה במטוס על כל נוסעיו והתביעות שינבעו מכך. הבעיה הזאת לא קיימת באוניות. מרבית בעלי האוניות המשיכו לבוא לישראל, גם לחיפה! וגם כאשר חיזבאללה ירה עשרות ומאות טילים, לא היה מחסור באוניות מכל הסוגים שהגיעו לארץ/ בעל האונייה שילם extra war risk מרגע שנכנס למים הטריטוריאליים של ישראל, שילם לצוות משכורת כפולה ולקח דמי חכירה או מחיר לטון/מכולה ב 30-40% יותר מימים רגילים וכולם מרוצים. בעל האונייה, חברות הביטוח והצוותים (שאין להם וועד ואף אחד לא שואל אותם בכלל). מר דש כותב, "הפתרון הבטוח היחיד הוא ספנות ישראלית- אוניות וכח אדם". ואני שואל את הכותב על כמה אוניות מדובר? איזה סוג אוניות? באיזה קווים יעבדו? מי יאייש את האוניות האלה על איזה השקעה מדובר פה? הספנות היום היא של העולם השלישי וכמו שתעשיית הטקסטיל, הפלדה ועוד נגמרו פה, צריך להפנים, עם כל הצער שבדבר, שגם תעשיית הספנות המפוארת שהייתה בישראל, עבר זמנה. בשנות השישים/שבעים היו 175 אוניות בדגל ישראל ו-3,500 ימאים ישראלים. הימאים ראו עולם, המקצוע היה מכובד והמשכורות גבוהות פי כמה מהמשכורות בחוף. היום הצעירים משתחררים מהצבא ורואים עולם יותר מהימאים, המשכורות בחוף גבוהות יותר מאשר בים והמקצוע כבר לא מכובד כשהיה, וחבל מאוד. רב חובל יסעור
17/5/2025 19:06:33
|
|
המפרץ מערער על השיוך לחיפה
|
"מתנגדים לכל ניסיון הפרטה"
|
"מתנגדים לכל ניסיון הפרטה"
|
מדיניות האתר
The website is intended only for the cargo community, i.e. people involved in logistics, procurement, and international trade who are interested in being updated on the industry and making informed decisions.
The site is closed to the general public since it is designed to create a closed and online community for this special industry. We created this site for cargo owners, wherever they may be, who ship their goods by sea, air, and land. Cargo owners will have access to the most up-to-date information, in a wide range of areas related to the industry, on this website.
The editorial team includes people who understand the needs of cargo owners.
Chanoch Winnykamin, former editor of the newsletter and director of the Israeli Shippers' Council. He edited the Transport publication of the Israeli Export Institute, organizer and lecturer at International Conferences on Transportation, Producer of the Hebrew version of the Incoterms Guide of the International Chamber of Commerce ICC for International Trade Terms, and former member and coordinator of the Transport Committee of the National Committee of Israel International Chamber of Commerce, former CEO of the Haifa and the North Chamber of Commerce and Industry, former member of the board of the European Shippers' council and member of various committees of the International Chamber of Commerce in the fields of logistics.
Pninit Berman, managed the Israeli Shippers' Council, former Vice President of the Haifa and the North Chamber of Commerce and Industry, an economist with a master's degree in business administration from Tel Aviv University. She has nine years of experience in the users' association and has extensive knowledge of the maritime transport industry.
Odeia Schwetz, Is a Haifa journalist who covers ports, customs, environment, and land transport.
Yaron Hoffman, who specializes in forwarding and airfreight, serves as a reporter covering aviation, international forwarding, and foreign trade.
A writer from London, Eric Perry covers the maritime transport industry and transport policy in Europe.
Aside from them, there are occasionally articles by guests of "Cargo" who are experts in their respective fields. |
לחץ כאן לחזור
|

|